Sestdiena, 2024-04-20, 06:27:52
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu Pasaule


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Marts » 26 » Autovadītāj, pārbaudi medizziņas derīguma termiņu!
Autovadītāj, pārbaudi medizziņas derīguma termiņu!
12:36:56
Vairāki autovadītāji vērsušies redakcijā ar sūdzībām, ka Ceļu policija pēdējā laikā piekasoties un prasot medicīniskās izziņas. Vairāki autovadītāji jau esot sodīti. "Ceļu satiksmes likumā" melns uz balta rakstīts, ka transportlīdzekļa vadītājam obligāti ir trīs dokumenti: tiesības, spēkrata tehniskā pase un medicīniskā izziņa.

Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks Madars Kleinbergs uzsver, ka to nosaka "Ceļu satiksmes likuma" 30.panta 2.daļas 4.punkts, un atgādina, ka šī likuma norma nav jaunums. Tā paredz, ka gadījumā, ja vadītājam nav derīgas medicīniskās izziņas, transportlīdzekli viņš nedrīkst vadīt.

Ja braucēji vīžotu ievērot noteikumus un laikus sakārtotu dokumentāciju, policijai nebūtu jāuzsāk pastiprināta pārbaude. M.Kleinbergs nenoliedz, ka tāda mūspusē pašlaik patiesi notiek. Un pastiprinātā kontrole sākta tāpēc, ka bieži konstatēts – šoferiem nav derīgas medicīniskās izziņas. Viņš teica: "Visbiežāk tas atklājas pēc negadījumiem. Tad rodas šaubas, vai negadījums nav noticis tādēļ, ka vadītāja veselības stāvoklis nav atbilstošs, lai varētu vadīt auto: pietiekami laba redze, asa dzirde un tamlīdzīgi."

Ceļu policijas priekšnieks skaidro, ka nav obligāta prasība, lai medicīniskā izziņa vienmēr būtu līdzi. Taču, lai netērētu laiku, meklējot vajadzīgo informāciju datu bāzē, vēlams tomēr izziņu turēt blakus tiesībām: "Turklāt var gadīties, ka dažādu iemeslu dēļ CSDD datu bāzē šī informācija nav ievadīta."

Sods par auto vadīšanu bez derīgas medicīniskās izziņas ir 30 latu. "Izziņa nav tikai papīra gabaliņš. Tā ir apliecinājums, ka persona veselības stāvokļa dēļ ir spējīga piedalīties satiksmē." Bez derīgas medicīniskās izziņas vadītāja apliecība ir nederīga, uzsver M.Kleinbergs. "Policija šajā jautājumā problēmas nerada, to dara paši autovadītāji."

Nu ko- psihiatra un narkologa apmeklējums- vidēji 11 lati, plus 25 lati pie ģimenes ārsta! Rindas pavadīto laiku nemaz nerēķināsim.... Argumenti pietiekami, lai daudzi tomēr riskētu braukt bez šīs izzinas.

Kategorija: Aktuāli | Skatīts: 4102 | Pievienoja: SanSan|        Ieteikt draugiem! | Reitings: 0.0/0 | |
Komentāri: 4
4 SanSan  
0
Ņu tad maku rokā un joz uz poliklīniku! smile

3 Māris  
0
Šodien piereģistrējos www.csdd.lv , tur paziņoja, ka esot jau beigusies. cry

2 SanSan  
0
Man bija beigusies.... nokārtoju nupat , pirmdien, par jaunu... Psihiatrs teicās, ka esot pieskaitāma! Un narkologs neiebilda pret manu dzīvesveidu! biggrin

1 devilbass  
0
hmm jaskatās vai man jau nau beigusies

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

ziemu gaidām?
Atbildes kopā: 18

Mini čats

500