Svēdiena, 2024-05-05, 03:30:59
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Marts » 19 » 8 veselīgi nosacījumi jaunām sievietēm
8 veselīgi nosacījumi jaunām sievietēm
20:54:41
Noteikumi, kuri jāievēro katrai sievietei
Pat, ja Jūs pilnīgi pelnīti baudāt savu jaunību, nevajadzētu aizmirst par savu ķermeni – lai jums būtu laba veselība, laba fiziskā forma, izlasiet šos astoņus padomus, kurus vajadzētu ievērot katrai jaunajai sievietei.

1. Vienmēr pasargāta
Pirmajā vietā mēs esam ierindojuši drošu seksu un tam mums ir pietiekami labi iemesli. Neviens nevēlas Jūs atturēt no jauka laika pavadīšanas, bet fakts ir tāds, ka seksuāli transmisīvo saslimšanu procents vēl aizvien ir ļoti augsts un Jūs taču parasti no pirmā acu uzmetiena nespējat novērtēt – ir cilvēks inficējies, vai nav.

Ja vien Jūs neesat 100% pārliecināta par to, ka Jūsu partneris ir vesels (bet tiešām – 100%), Jums ir jāizmanto aizsardzības līdzekļi un jāuzmanās uzķerties uz mīļiem un saldiem vārdiem „Es būšu uzmanīgs”. Visdrošākais veids kā sevi pasargāt no seksuāli transmisīvajām slimībām ir izmantot prezervatīvu.

2. Regulāras pārbaudes
Hlamīdijas un gonoreja ir ļoti ātri ārstējamas slimības, lietojot antibiotisko kursu, bet tas notiek tikai tādā gadījumā, ja šīs saslimšanas ir pietiekami ātri konstatētas. Problēma ir tā, ka šīs saslimšanas bieži vien noris bez manāmiem simptomiem, tomēr rezultātā tās var izraisīt neauglību.

Tieši tādēļ, vismaz reizi gadā jums jāveic veselības pārbaudes, vai arī ikreiz, kad Jums ir bijušas seksuāls kontakts bez izsargāšanās līdzekļiem (izlasiet vēlreiz 1.punktu).

Papilomas vīruss arī ir bīstama seksuāli transmisīvā slimība, kurai ir vairāk nekā 100 dažādas formas. Tas var izraisīt izmaiņas dzemdes kaklā, kuras, savukārt, var būt kancerogēnas. Tādēļ ikgadējās ginekoloģiskās pārbaudes laikā Jums jāveic nepieciešamās pārbaudes.

3. Vai Jūs pietiekamā daudzumā uzņemat folijskābi?
Pat, ja Jūs vēl nedomājat par bērniem, ir ļoti svarīgi, lai Jūs dienā uzņemtu vismaz 50 mikrogramus šī B vitamīna (grūtniecības laikā šo devu ieteicams palielināt līdz 400 mikrogramiem). Pietiekams daudzums folijskābes novērsīs iespējamos augļa bojājumus.

Folijskābe veicina asins ķermenīšu ražošanos, atjaunošanos un pareizu funkcionēšanu, bet tās trūkums var izraisīt anēmiju.

Grūtniecības laikā folijskābe rūpējas par to, lai auglis attīstītos un augtu: ceturtajā nedēļā pēc ieņemšanas, auglim veidojas muguras kanāls, un ja organismā ir folijskābes deficīts, tad tas nespēj pareizi noslēgties, kas, savukārt, var izraisīt muguras un galvas bojājumus.

Folijskābe ir atrodama:
aknās
graudaugos
salātos
spinātos
brokoļos
puķu kāpostos
pupiņās
zirņos
saulespuķu sēklās
raugā un rauga produktos

4. Iedegusi āda nav modē
Jau labu laiku ir zināms, ka iedegusi āda nav veselības pazīme, bet gan norāda uz to, ka saules stari ir bojājuši ādas augšējo slāni. Tādēļ Jums vajadzētu rūpēties par savu ādu, arī atrodoties tiešajos saules staros – melanoma ir otrais visizplatītākais vēža paveids ar kuru saslimst sievietes vecumā no 20 gadiem.

Tādēļ, izejot ārā saulainā laikā neaizmirstiet uzklāt aizsargkrēmu, kura aizsardzības faktors ir augstāks par 15 un, kurš pasargā ādu no UVS un UVB stariem - atcerieties: krēms ir jāuzklāj regulāri. Uzvelciet arī cepuri un uzlieciet saules brilles. Centieties neapmeklēt solārijus.

5. Pārbaudiet savas krūtis pati
Iesakām Jums pašai veikt profilaktisko krūšu pārbaudi katru mēnesi menstruāciju beigās, kad tām ir nogājis pietūkums. Regulāri veiktas pašpārbaudes ir ļoti svarīgas, jo tikai tādā veidā Jūs laicīgi varat pamanīt radušās izmaiņas.

6. Un kā ir ar holesterīnu?
Neskatoties uz to, ka kardiovaskulārās saslimšanas parasti skar vecāka gadagājuma cilvēkus, ārsti iesaka, cilvēkiem, kas ir vecāki par 20 gadiem mērīt savu holesterīna līmeni ik pēc 5 gadiem. Palielināts holesterīna līmenis palielina kardiovaskulāro saslimšanu risku.

Uzraugiet savu dzīvesveidu:
izvairieties no produktiem, saturošiem pārāk daudz piesātinātos taukus, cukuru un sāli
atmetiet smēķēšanu
izvairieties no alkohola lietošanas
esiet fiziski aktīvs

7. Pietiekams miegs
Studentu gados mēs pietiekami neizguļamies – trakas ballītes, mācīšanās nakts laikā … Tomēr jāatceras, ka miega trūkums izraisa ne tikai vispārēju nogurumu, bet arī:
svara pieaugumu,
stresu,
depresiju un imūnsistēmas novājināšanos.
Tieši tādēļ Jums vajadzētu veltīt miegam tam pienākošos laiku – nakts miegs, kas ilgst 7 līdz 8 stundas dod Jums pietiekamu enerģiju un vitalitāti.

8. Smiekli – veselības ķīla
Vissvarīgākā lieta ir būt jauneklīgai, rotaļīgai, ar platu smaidu uz lūpām, par spīti visām problēmām un saspringtām situācijām… Pat, ja diena ir mākoņaina un lietaina, saglabājiet sevī pozitīvismu un ejiet pasaulē ar krietnu humora devu.

Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 1989 | Pievienoja: SanSan | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 1
2009-03-19
Viss no dzīves....

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Portāls?
Atbildes kopā: 30

Mini čats

500