Trešdiena, 2024-04-24, 05:18:09
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Marts » 5 » Kā atpazīt melus?
Kā atpazīt melus?
15:39:22
Kā atšķirt patiesību no meliem?
Iespējams, ka Jums ir gadījies būt izjokotam. Tas varētu būt Jūsu draugs, ierēdnis vai masu mediji. Mēs pazīstam melus to klasiskajā izpratnē, kad kāds stāsta nepatiesību plātīšanās nolūkā.
Vai melus, kad kāds slēpj svarīgu informāciju, kā piemēram, pasaka, ka ceļojums maksā 100 Ls, bet aizmirst piebilst, ka papildus izmaksas sastāda 200 Ls lielu summu.

Katrs no mums dzīvē ir atpazinis kādu meli. Viņš atļaujas biežāk un tālāk ceļot, nekā viņa bankas rēķins spēj apmaksāt, bet brīži, kad viņš ir pieejams, ir īsāki nekā laiks, ko viņš ir pavadījis dīkstāvē.

Bet kā ir ar gadījumiem, kad meli ir detalizēti izstrādāti, mazāk pamanāmi un negaidīti? Kā tādā gadījumā atšķirt patiesību no meliem? Šeit mēs dosim jums dažus ieteikumu.

1. Meļi acīs neskatās
Ne vienmēr šim ieteikumam ir jāpievērš dominējošā uzmanība. Ir cilvēki, kas pašapziņas trūkuma vai kādas kaites dēļ neskatās acīs otram tik bieži un intensīvi.

Šai pazīmei uzmanība ir jāpievērš tad, ja cilvēks, kas runājot vienmēr ir skatījies acīs, pēkšņi izvairās no acu kontakta un sarunas laikā skatās grīdā. Tas nozīmē, ka cilvēkam par kaut ko ir kauns. Visticamāk, runātājs Jums melo vai grasās melot.

2. Pretrunas sarunā
Jebkuras pretrunas, ko Jūs sarunas laikā pamanāt, ir pazīme, ka kaut kas nav īsti kārtībā. Īstie notikumi vienmēr ietver loģisku norises gaitu un zināmu secību, tādēļ cilvēku stāstītajam vienmēr jāatbilst šiem dabas likumiem.

3. Nemiers
Tas attiecas uz tiem cilvēkiem, kas parasti ir jautri, priecīgi un komunikabli. Bet brīdī, kad viņi sāk no Jums izvairīties, ziniet – kaut kas nav tā kā vajag.

Un, ja Jums neizdodas ar šādas uzvedības cilvēkiem uzturēt acu kontaktu, lūk, Jums vēl dažas pazīmes, kuras varētu liecināt par melošanu: nervozitāte, spēlēšanās ar rokām, mīņāšanās, skatīšanās griestos… viņi uzvedas kā Pelnrušķīte, kura bēg projām, lai neviens neuzzinātu, kas viņa patiesībā ir.

4. Ķermeņa valoda
Par šo uzmanības vērto faktoru mēs jau runājām, stāstot par nemierīgumu un acu kontaktu. Bez tam, ir arī citas pazīmes, kuras liecina par to, ka sarunas biedrs melo. Iespējamās fiziskās reakcijas ir arī svīšana un mulsums.

5. Pārāk detalizēti
Esiet uzmanīgs, ja sarunas biedrs Jums atstāta kādu notikumu pārāk detalizēti. Jūs jautājat, kāda bija izrāde, bet atbildē Jūs sākumā dzirdat, stāstu par to, cik grūti bija atrast piemērotas zeķes, tad par to, ka viena zeķe atradās vannas istabā, bet otra – virtuvē…

Runātājs nevēlas mainīt sarunas tēmu, jo tad viņš justos strupceļā, tā kā samelot pareizi būtu sarežģīti.

6. Pievērsiet uzmanību sīkajiem žestiem
Cilvēks, kas melo vienmēr cenšas piesegt seju. Pārāk skaļi smiekli, roku vicināšana, aktīva sajūsmas paušana, liela enerģija. Īpaši uzmanīgiem jābūt attiecībā uz runātāja žestiem un sejas izteiksmi.

Mēs pamanīsim, ka cilvēks pēkšņi kļūst nopietns un nervozs. Šie brīži ir ļoti īsi, tie ilgs ne vairāk kā ceturtdaļu sekundes, bet tai pašā laikā tā ir droša pazīme, ka kāds nerunā patiesību.

7. Paskatieties uz smaidu
Psihologi saka, ka sirsnīgs smaids ir viena no sarežģītākajām lietām, kuras var notēlot. Smaids nāk no sirds dziļumiem un bez tam, smaidā lielu lomu spēlē ne tikai lūpas un plati atvērtā mute, bet arī acis, vaigi un galvas poza.

Kategorija: Nenopietni par nopietno | Skatīts: 4975 | Pievienoja: SanSan | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 7
2012-09-12
7. [Entry]
Hey Joel,Thanks for the questions I'd be happy to exlapin .I love talking about this stuff!But first, let me say that the goal of this production isn't to demonstrate the full potential of the equipment, etc. The goals, in the order of priority, are:1. Make a fun and inspiring video about these recording sessions2. Demonstrate the brainstorming/decision-making process used to achieve a desired musical/sonic outcome3. Produce an effective track based on a deliberate idea of what that means for the given track (e.g., danceable or natural or ethereal or )4. Discuss the outcome with anyone and everyone, such as yourselfThe goal for this particular session was to create a dance track. Consequently, it may not sit well with certain people or settings. Nonetheless, we had a goal in mind, and I did my best to achieve it.Back to your production questions the compression on the drums is somewhat unrelated to the idea of drummer's point of view . The drummer's point of view is more related to the depth of field. That is, the mix was made to feel like you were sitting in the drummer's seat on the stage. The depth of field is created by the varying proximity of the instruments, from close to far: Bass, Percussion, Synth, Gtr, Horns, Vocals. The compression on the kick drum is a 3-band compressor. It's purpose is to shape the tone of the kick drum, specifically for the kick to have shake-your-booty' impact while still sitting nicely in the mix. If instead I just lowered everything else and turned-up the drums, the balance of the mix would be thrown off. Plus, the tone of the kick is exactly what was in my head for this track so I went for it!But this use of compression is somewhat different then reducing the dynamics of the performance (i.e., what is used to boost volume). Specifically, my use of compression on the kick is affecting the micro-dynamics that is, the dynamics of the envelope of the kick drum (the attack, decay, release, sustain). So, please keep in mind that this production style was used for this track for aesthetic (subjective) purposes not to compete with FM radio. I'd hope that all of my productions would transcend genre and be enjoyable for EVERYBODY perhaps I came up short this time. Please sign up for future videos the next video features a delicate yet lush track that is mostly acoustic and minimally processed (and not built for the dance floor!).Best,-e

2010-11-08
Izlasot aprakstu šķiet,ka visi melo....man piemēram bieži gadās ko sasolīt,bet nesanāk izpildīt,jo rodas kāds šķērslis.
Un tad ir sajūta,ka esi melos līdz ausīm.
Kad kādam ko sasoli tad tai brīdī nedomā vai maz tā pa riktīgam spēsi to izpildīt.Tāpat arī šobrīd es esmu kādam,ko solijusi..tā caur puķēm,bet vai spēšu izpildīt???Nezinu.Jo tas izpildīšanas laiks ir atlicis ļoti īss....

Ps.varbūt neko nesolīt,bet labāk tā pa kluso izdarīt???? smile


2010-08-08
5. [Entry]
Melot vajag ta lai citi nesaprot par ko vispār tu tur mūldi un tad vis būs ok. biggrin

2010-07-24
4. [Entry]
samelot vajag mācēt...un to var izdarīt tā ka neviens nepamana...elementāri... cool wink

2009-03-06
sarunāts san

2009-03-06
Eu, Dev, labāk nemelo, nu vismaz man! labāk tikai draudzīgi pamānies!

2009-03-05
melot ir jāmāk jāmelo tā lai visi domā ka tā taču nevar melot parasti ja melo tad ar piesardzību bet vajag ar vērienu

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Portāls?
Atbildes kopā: 30

Mini čats

500