Sestdiena, 2024-04-20, 10:03:48
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu Pasaule


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Marts » 5 » Saskaņotais paziņojums. Ko darīt?
Saskaņotais paziņojums. Ko darīt?
09:43:20
Notikusi avārija. Cietušo nav, ja neņem vērā sadauzīto auto. Ko darīt? Protams, pirmā doma - jāizsauc ceļu policija. Tā jau visu zinās. Vai ir citi varianti?

Jau kādu laiku Latvijā ir ieviests saskaņotais paziņojums, par to daudz ir runāts un rakstīts, ādēļ šoreiz pavisam konkrēti un īsumā par to, kādā gadījumā un kā tad īsti tas ir jāaizpilda. Nu jau vairāk nekā četrus gadus autovadītāji var izmantot ar likumu piešķirtās priekšrocības un ceļu satiksmes negadījuma vietā aizpildīt saskaņoto paziņojumu par ceļu satiksmes negadījumu, neziņojot par to ceļu policijai.
Lai cilvēki zinātu, kā rīkoties negadījuma brīdī un ko darīt pēc tam, saskaņotā paziņojuma veidlapas otrā pusē publicēta informācija, tādējādi palīdzot autovadītājiem rīkoties atbilstoši likumam un noteikumiem.

" Paziņojuma aizpildīšana ir vienkārša - transportlīdzekļu vadītājiem notikuma vietā jāaizpilda veidlapa, kurā abas puses apliecina negadījuma norises apstākļus, faktus un shēmu. Nesaukt ceļu policiju, tā vietā aizpildīt saskaņoto paziņojumu un pēc tā parakstīšanas atstāt negadījuma vietu paredz Ceļu satiksmes noteikumu 51. punkts. Ja ceļu satiksmes negadījumā nav cietuši cilvēki, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs pirmkārt nekavējoties apstājas un paliek negadījuma vietā, iededz avārijas gaismas signalizāciju un uzstāda avārijas zīmi. Ja tas nav iespējams, tad citādā veidā brīdina pārējos ceļu satiksmes dalībniekus par ceļu satiksmes negadījumu. Otrkārt, vienojas ar otra ceļu satiksmes negadījumā iesaistītā transportlīdzekļa vadītāju par visiem būtiskajiem negadījuma apstākļiem, aizpilda saskaņoto paziņojumu un, neziņojot policijai par negadījumu, atstāj negadījuma vietu. Turklāt, aizpildot saskaņoto paziņojumu, ieguvēji ir paši negadījumā iesaistītie autovadītāji, jo vainīgajam netiek piespriesti soda punkti par pārkāpumiem, bet cietušajam paātrinās apdrošināšanas atlīdzības saņemšana, jo nav nepieciešama papildu informācijas pieprasīšana no ceļu policijas par vainīgo personu.
Ja negadījumā iesaistītie nespēj vienoties vai kāds ir alkohola reibumā, tad gan jāizsauc policija", informē AAS „Baltikums" Madonas klientu apkalpošanas nodaļas vadītāja IneseLoseva.
Lai labi un droši ripo, un nupat izlasītā informācija noder vien zināšanai, ne pielietošanai! 

Paraugs


Sandra Zariņa
Kategorija: Aktuāli | Skatīts: 7494 | Pievienoja: SanSan|        Ieteikt draugiem! | Reitings: 0.0/0 | |
Komentāri: 5
5 SanSan  
0
Sargās gan! ( San parāda Dev mēli! )

4 devilbass  
0
pašam bija gadījusies ķibele bet sanāca tā ka cilvēs neko vezināja par tādu saskaņoto
idiots tāds

3 devilbass  
0
neko viņš nesargās

2 SanSan  
0
.... pasarg Dievs!

1 devilbass  
0
varētu padomat ka pēc pieredzes

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kapēc šeit iegriezāties?
Atbildes kopā: 68

Mini čats

500