Piektdiena, 2024-03-29, 01:52:04
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu Pasaule


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Maijs » 25 » Čeroki indiāņu leģenda
Čeroki indiāņu leģenda
00:51:11
Čeroki kādreiz bija skaitliski lielākā cilts ASV Dienvidos – Dienvidaustrumos. Paši sevi viņi dēvē par „Ani Junvijja” – kas nozīmē galvenie ļaudis. Pēc viņu leģendām viņu senči nākuši no „citas zemes”. Kaimiņu ciltis sauc viņus par „čeroki” – kas nozīmē „cilvēki, kas runā dīvainā mēlē” . Vai viņi būtu anunaku pēcteči?
No citām indiāņu cilšu valodām čeroki valoda ievērojami atšķirās. Augšup un lejup plūstošas skaņas intonācijas tiek izrunātas ar tikko jaušamām lūpu kustībām kā indiešu mantras vai skandināvu ram rūnas. Čeroki valodā jēdzieni „runāt” un „dzīvot” tiek apzīmēts ar vienu un to pašu vārdu.
Čeroki leģendas vēsta, ka viņu senči atnākuši uz Zemes no Sietiņa zvaigznāja pirms 250 000 gadiem. Šo zvaigznāju čeroki valodā sauc par „senčiem”, bet planētu Zemi dēvē par „bērnu planētu”. Čeroki šamaņi pārsteidzoši prot strādāt ar kalnu kristāliem.( Atcerēsimies - me arī bija akmeņi. ) Kristāli viņiem ir svēti.
Ar šo kristālu palīdzību viņi prot dziedināt. Zižļu garums ir 15 – 20 cm. Šamaņi prot vadīt šajos kristālos uzkrāto enerģiju un noturēt to stabilā līdzsvarā.
Čeroki leģendās ir minēti 12 galvaskausi no kalnu kristāla. Tie esot precīzi cilvēka galvaskausa lieluma kopijas pat ar kustīgiem žokļiem un tie esot pratuši runāt un dziedāt.
Harlijs Ātrais Briedis – čeroki šamanis zināja stāstīt, ka 12 galvaskausi esot novietoti aplī ap trīspadsmito - galvas kausu no ametista, vēl šī maģiskā apļa iekšienē esot bijuši 8 cilindri, no kalnu kristāla, ar kuriem atzīmētas debespuses. Galvas kausi sevī glabā noslēpumus – kā radies cilvēks, kā tas uzbūvēts un kāpēc cilvēki radušies. Un pienāks diena, kad no jauna tiks savākti kopā visi galvaskausi, lai no jauna tie runātu ar cilvēci.
Kosmosā esot 12 cilvēku apdzīvotas planētas un katrai no tām atbilstot viens galvaskauss.
Pirmo no galvaskausiem atrada 1927. gadā Karību jūras krastā starp Meksiku un Gondurasu izdarot izrakumus maju pilsētas Labuanatuma drupās. Izrakumus izdarīja Frederiks Mitčels – Hedžs ( 1882. – 1959.). Labuanatuma pilsēta aizņēma 6 kvadrātjūdzes un tās centrā atradās milzīgs templis. Ekspedīcija vēl atrada piramīdas un amfiteātri 10 000 skatītājiem. Galvaskauss tika atrasts centrālajā templī. Galvas kausa izmēri: 124mm plats 147mm augsts un 197mm garš un sver 11mārciņas, 7 unces. ( apmēram 5kg). Uz doto brīdi ir atrasti jau 2 galvaskausi. Veicot pētījumus ar galvaskausiem tika konstatēts ka noteiktos apstākļos ap to veidojas īpaša aura un atskan skaņa, kura atgādina klusu daudzbalsīgu kora dziedāšanu. Sīkāk par to var izlasīt Ričarda M. Garvina grāmatā „Kristāla galvaskauss” ( latviešu valodā nav tulkota).
1970.g. kristalografiskajā ekspertīzē, kurta tika veikta firmas „Hawlet - Packard” elektronikas laboratorijā Santa Klāras pilsētā Kalifornijā konstatēja ka galvaskauss , kas apgatavots no kalnu kristāla kopē sievietes galvaskausa formu, galvas kauss un tā kustīgais žoklis izslīpēts no viena kalnu kristāla monokristāla nelietojot akmeņkaļa instrumentus. Tā kā kalnu kristāls ir tikai mazliet mīkstāks par dimantu pat mūsdienu tehnoloģijas nespētu izgatavot šādu priekšmetu at tik lielu precizitāti. Taču tas vēl nav viss! Laborotorījas pētījumi pierādīja, ka cilvēku domu starojums spēj ierosināt kristāla galvaskausā atbildes procesus un galvaskauss sāk izstarot vēl nezināmu ( 1970. gads un viena no ASV vadošo elektronikas firmu laboratorijām) starojuma veidu, kurš cilvēkam izraisa vīzijas.
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 3742 | Pievienoja: Protagors|        Ieteikt draugiem! | Reitings: 4.0/1 | |
Komentāri: 1
2009-05-27
1. Egons [Ziņa]
Kamer neredzešu neparprotam iautentiskus materiālus,nav ticamības,manuprat,karteja fake teorija,it sevišķi galvaskausi nelikas ticami,ka filmā-izmetati velns viņu zina kur,collect them all un tad tik būs.
kadreiz saņemšos,uzrakstishu recenziju par gramatu ciklu,kas veltīts Anhenerbe

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Maijs 2009  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kas ir sekta "MP"?
Atbildes kopā: 34

Mini čats

500