Sestdiena, 2024-04-27, 13:55:12
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Janvāris » 21 » Aromaterapija
Aromaterapija
19:39:07
Varbūt kādam noder... galu galā arī krīzes laikā vajag sevi palutināt smile

AROMATERAPIJA - ir unikāla iespēja iepriecināt sevi ar augu aromātu specifisko iedarbību. Kā jau ir pierādījies, ka ēteriskās eļļas, to aromāts tieši iedarbojas uz cilvēka psihi un ķermeni caur ādu ar elpošanu un iekšķīgi lietojot.
Eļļas lieto kosmētiskos nolūkos, lai saglabātu ādas elastību, mitrinātu, veicinātu šūnu atjaunošanos.

Aromaterapijas metodes: Telpu aromatizācija, Inhalācijas, Aromātiskās vannas, Masāža, Kakla skalošana, Kompreses....

Gandrīz visas ēteriskas eļļas ir apveltītas ar spēcīgu baktericīdo iedarbību (ar spēju iznīcināt baktērijas) un dažādā pakāpē - ar atsāpinošu efektu. Tādēļ ar eļļu piesūcies gaiss ap jums glābs no inficēšanas epidēmijas laikā, bet bazilika eļļa, piemēram, ir garīgas darbības spēcīgs stimulators - apskaidro domas. Ar tamlīdzīgu iedarbību apveltīti ir arī rozmarīns, palisandra koks un citrona sorgo eļļa, kā arī citrusaugi - citrons, apelsīns, bergamote un greipfrūts. Jūs varat izmantot vienu no tām mašīnā, kad nogurstat pie stūres, vai "desmitās kafijas tasītes" vietā, garas darba dienas laikā.

Daudzas no ēteriskajām eļļām ir spēcīgi antidepresanti un var jūs balstīt slikta garastāvokļa vai nepatikšanu brīžos. Lavanda atjauno spēkus un veicina pašapziņu,mazina sāpes, rozmarīns - antidepresants uzlabo atmiņu. Ar visstiprāko efektu cīņā ar sliktu garastāvokli ir apveltīta muskatsalvija. Daži uzskata, ka tā izsauc eiforiju, un baidās to izmantot, tomēr tā var būt īstajā vietā un noņemt sasprindzinājumu labāk, nekā cigaretes vai alkohols, kā arī ir patīkami izbrīnīt jūsu viesus draudzīgas ballītes laikā, radot nepiespiestas jautrības atmosfēru
Tādu eļļu izmantošana, kā jasmīns, ilang-ilang, rožeļļa tikai paaugstina seksuālo pievilcību, bet arī piešķir pašpārliecinātību. Pačūlijas eļļa sniegs ne tikai erotisku efektu, bet arī izdzīs kodes no jūsu skapjiem
Ja jūsu mērķis ir novājēt, palīdzēt var kadiķu eļļa, kuru var lietot iekšīgi, kā arī izmantot vannām vai masāžai. Cipreses eļļa, kas izšķīdināta žožoba eļļā novērš ādas ieloču veidojumiem novājēšanas laikā, stiprina muskulatūru un piešķir tai papildus tonusu, ja jūs regulāri pievienojat to masāžas laikā.

Seno aromaterapijas mākslu var studēt visu dzīvi, par to ir uzrakstītas grāmatas un seni aizmirsti manuskripti. Ēteriskās eļļas var ievērojami atvieglot un padarīt skaistāku jūsu dzīvi, ietaupīt daudz naudas un pat kļūt par neparastu hobiju. Un kas zina varbūt pakāpeniski jūsu dzīve iegūs jaunu jēgu, tajā atnāks tas, par ko jūs jau sen sapņojāt...
• Citronmelisa - iedarbojas uz cilvēka psihoemocionālo sfēru, nomierina, novērš depresiju un melanholiju, normalizē miegu un uzlabo atmiņu. Palīdz cīņā ar vīrusiem gripas, herpes, bronhīta, pazemina temperatūru un palīdz pie menstruālā cikla traucējumiem. Noņem galvassāpes, locītavu sāpes, muskuļu sāpes. Palīdz kopt taukainu, problemātisku ādu.

• Fenhelis - lieliski attīra organismu, neitralizē toksīnus un kancerogenās vielas, aizsargā aknas. Ir urīndzenošs efekts. Novērš vēdera pūšanos, aizcietējumus, sliktu dūšu. Pretsēnīšu līdzeklis. Pazemina spiedienu, novērš aritmiju. Novērš smaganu iekaisumus un asiņošanu. Izlīdzina grumbas un uzlabo ādas krāsu.

• Baziliks – viens no efektīgākajiem nervu sistēmas tonizētājiem, uzlabo garastāvokli, apskaidro apziņu, noverš nogurumu, trauksmes sajūtu, galvassāpes, atjauno nervu sistēmu. Efektīvs arī pie elpceļu kaitēm, bronhīta, astmas pret un klepu. Atvieglo elpošanu. Spēcīgs antioksidants.

• Ģerānija – paaugstina prāta un fiziskās spējas. Novērs skumjas un aizvainojumu. Ģerāniju dēvē par Ausu, deguna un kakla” dakteri, novērš sāpes un iekaisumus. Arī pret reimanisma sāpēm un artrītu. Pazemina cukura līmeni asinīs. Palīdz pie apsaldējumiem, apdegumiem,traumām. Pretsenīšu līdzeklis. Lieto varikuozo vēnu profilaksei un pie hemoroīdu saslimšanas.

• Ilang-Ilang – spēcīgs erotiskais stimulators. Palīdz pie frigiditātes un impotences problēmām. Izlīdzina hormonālo līmeni. Pozitīvi iedarbojas uz nervu sistēmu, atslābina, novērš baiļu, trauksmes sajūtu. Paaugstina pārliecību par sevi, drošības sajūtu, spēcina enerģētiku. Normalizē arteriālo spiedienu. Nostiprina imunitāti. Uzlabo matu struktūru, atjauno ādu. (Uzmanīgi pie zema spiediena var radīt galvassāpes un sliktu dūšu).

• Jasmīns – viena no vērtīgākajām eļļām. Labvelīgi iedarbojas uz nervu sistēmu, stimulē galvas smadzeņu darbību, novērš depresiju, nervozitāti, apātīju, rada mieru un labsajūtu. Ietver mīlas maģijas spēku, novērš kompleksus, vairo sievišķību. Veicina radošās spējas un intuīciju. Pozitīvi ietekmē endokrīno sistēmu. Normalizē menstruālo ciklu un hormonālo līdzsvaru. Spēcīgs afrodiziaks (erotiska eļļa), stimulē seksuālo pievilcību. Spēcīgs antioksidants. Labvēlīgs sausai un vīstošai ādai.

• Salvija (muskat) – novērš asteno-depresīvu stāvokli. Aizkavē matu izkrišanu, mazina svīšanu. Palīdz strutainu iekaisumu novēršanā, pret bronhu iekaisumiem, plaušu karsoņa gadijumā. Spēcīgs antiseptiķis pie angīnas, laringīta, paradontozes saslimšanām. Efektīva piena senītes un ģenitālās herpes novēršanai.

• Pačūlija – nomierina nervu sistēmu, apskaidro, līdzsvaro, rada mīlestības atmosfēru.Tonizē organismu, veicina šūnu atjaunošanos. Spēcīgs erotisks stimulētājs. Novērš seksuālo vēsumu un bezspēku, pretojas dzimumorgānu iekaisumiem. Mazina apetīti, palīdz pie aizcietējumiem. Pretvīrusu līdzeklis. Mazina tūsku, iekaisumus, ārstē ekzēmas, pinnes. Baro, atsvaidzina, izlīdzina sausu ādu. Paaugstina krūšu tvirtumu. Pretalerģisks un pretsenīšu līdzeklis.

• Kadiķis – tonizē, nostiprina nervu sistēmu, novēršot bailes, slinkumu, apātiju. Noņem plaušu un bronhiālo audu iekaisumu, efektīgs pie saaukstēšanās un gripas. Ieteicams pie hroniskām sieviešu urīnceļu slimībām, prostatīta un prostatas adenomas. Normalizē menstruācijas. Normalizē asinsspiedienu. Palīdz pie artrīta, osteohondrozes. Urīn un žults dzenošs līdzeklis. Ārstē pinnes, augoņus.

• Kanēlis - stimulē asinsriti un nostiprina nervu sistēmu. Sasilda, rada prieka sajūtu, novērš depresiju. Pret parazītiem.

• Ambērs – pastiprina uguns stihiju organismā, sildoša, aktivizējoša. Veicina labestību, maigumu, savstarpēju saprašanos.

• Bergamote – līdzsvaro, novērš trauksmes, negatīvisma, depresijas sajūtu. Uzlabo atmiņu un uzmanību. Tonizē, piedod spēkus. Lieto astmas, bronhītu ārstēšanai.

• Vīraks – nostiprina un aizsargā, dara gaišāku cilvēka auru. Kalpo garīgai attīstībai un iedvesmai. Asina prātu, apziņu. Apgaro, rosina interesi, optimismu. Novērš bailes, uzmācīgas idejas. Rada miera sajūtu.

• Lavanda – antidepresants. Veicina pašapziņu, atjauno spēkus. Meditatīvs līdzeklis. Spēcīgs antiseptiķis. Stimulē sirds apgādi ar asinīm.

• Sandals – meditatīvs, nomierinošs, atslābinošs līdzeklis. Atklāj jaunrades, personības pilnības, talanta avotus. Palīdz koncentrēties. Attīra enerģetiku. Paaugstina imunitāti, uzlabo garastāvokli. Spēcīga erotiska eļļa.

Masāžai ēteriskās eļļas izmanto pievienojot pāris pilienus bāzes eļļām(sezama, mandeļu u.c.). Arī vannām eļļas izmanto pāris pilienus piepilinot vannas sālij vai glāzei piena, ko pievieno vannai. Aromalampās tāpat piepilina ūdenim dažus pilienus un svecītei degot sasilst ūdens, eļļas izgaro un piepilda telpu ar aromātu. Var vienkārši ieelpot ētirisko eļļu aromātu pāris dziļas ieelpas un aromāts jau darbojas.
Neiesaka izmantot ēteriskās eļļas grūtniecības laikā, hronisku saslimšanu gadījumos, bet ir izņēmumi. Uzmanīgi ar asinsspiediena problēmām.

Masāža ir viena no vissenākajām tautas dziedniecības metodēm. Masāžas uzdevums ir uzlabot fiziskās un garīgās darbaspējas, palīdzēt atslābināties pēc grūtas, stresa pilnas dienas.Atveseļot un harmonizēt.

Pēdējo gadu zinātniskie pētījumi liecina, ka gandrīz 80% slimību šodien ir saistītas ar stresu. Masāža iedarbojas ne tikai uz ādu, muskuļiem, saitēm un kaulu sistēmu, bet vienlīdz stipri ietekmē arī cilvēka iekšējo pasauli – sajūtas, emocijas.

Masāžu efektīgi pielieto garīgas pārslodzes gadījumos,to kā terapijas metodi plaši lieto kompleksā ārstēšanā asinsrites orgānu, nervu sistēmas, balsta un kustības aparāta, iekšējo orgānu, ādas slimību un citu hronisku slimību gadījumos.

Masāžai tiek izšķirti vairāki veidi, kas savā starpā atšķiras pēc izpildes tehnikas un panāktā efekta.

• Klasiskā masāža ir gan dziednieciska, gan relaksējoša.Sī ir metode, kura uz organismu iedarbojas kā mehānisks kairinājums. Izmantojot dažādus paņēmienus - glaudīšanu, berzēšanu, mīcīšanu un vibrāciju, audi tiek viegli, vidēji stipri vai spēcīgi mehāniski kairināti, un tas izraisa audu šķidruma (limfa, asinis) pārvietošanos, veicina organisma atjaunošanos pēc fiziskas un garīgas slodzes, nostiprina imūnsistēmu u.c. Ļoti nozīmīga ir arī masāžas relaksējošā iedarbība.

• Ajūrvedas masāža.Šo seno masāžu veic ar aroma eļļām. Tā līdzsvaro enerģiju smalkajā līmenī, palīdz atbrīvoties no ikdienas saspringuma, labvēlīgi iedarbojas uz smadzeņu emocionālajiem centriem, normalizē asinsriti un limfvadu sistēmu, stiprina imunitāti, atslābina muskuļus un novērš bezmiegu. Masāžas kustības veic pa cilveka enerģetiskajam linijām un Marmas puntiem. Tas sekmē šlakvielu izvadi no organisma un cilvēka enerģētikas sakārtošanu , arī patīkamu atslābinašanos. Ar šo masāžu izdodas uzlabot vielmaiņu un klients atbrīvojas no kaitīgajiem ieradumiem.

Kategorija: Aktuāli | Skatīts: 3007 | Pievienoja: Mazinsh | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 0
Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Janvāris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kapēc šeit iegriezāties?
Atbildes kopā: 68

Mini čats

500