Ceturtdiena, 2024-04-18, 19:35:17
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu Pasaule


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Aprilis » 28 » Ko ārstam nozīmē 25/35 gadus jauni cilvēki
Ko ārstam nozīmē 25/35 gadus jauni cilvēki
10:23:20

Ko ārstam nozīmē 25 gadus jauna sieviete?

  • 25 gadus jauna sieviete ir vienkārši neatvairāma, jo viņas dēļ palielinās mirstība valstī ar sirds asinsvadu slimībām, jo spēj lauzt sirdis vīriešiem no 15 līdz 95 gadiem.
  • Jau trešo gadu viņa iet autovadītāju kursos un mācās braukšanu laika posmā no 8.00 līdz 9.00 pilsētas galvenajā maģistrālē. Augstskolā gūtās zināšanas pirmajā palīdzībā un kardiopulmonālajā reanimācijā viņa beidzot var likt lietā, cenšoties glābt savu instruktoru pēc kārtējā manevra. Pēc tam nokrāso savus blondos matus tumšā krāsā un gada laikā nokārto braukšanas eksāmenu.
  • Nāves briesmas viņai rada zirnekļi, vardes, ķirzakas un citi nevainīgi radījumi, jo to dēļ viņa netīšām var nokrist no beņķīša vai palodzes abos virzienos.
  • Viņas pamatstāvoklis ir - iemīlējusies. Mīļotā aktiera vai ar Porše braucošā uzņēmēja dēļ viņa jau ir izpildījusi pašnāvības mēģinājumu ar dažādām tabletēm, pēc šī soļa ir saņēmusi kuņģa skalošanu un guvusi nepatiku pret ārstiem. Īpaši tādēļ, ka neviens no viņiem īpaši netic viņas sirds vājumam un stāstam par nokrišanu bezsamaņā.

Citāts: "Par vīrieti līdz 25 gadiem vislabāk rakstīt maija sākumā. Parasti maijā jauni vīrieši ierauga pirmo atklāto ūdenstilpi, ieskrienas un ar galvu lec iekšā."

  • Par spīti mātes teiktajam un mātes viedoklim, seksā viņa zina daudz vairāk nekā māte. Viņa lieto avārijas kontracepciju regulāri, un jau ir piedzīvojusi pirmo abortu vai pirmās dzemdības. Viņa kautrējas un neapmeklē pat sieviešu kārtas ginekologu. Viņa zina arī šo to par narkotikām, ko nedaudz pati mēģinājusi klubā, arī vairāk par kokteili, bet visai labi par cigaretēm.
  • Patiesībā vienīgie ļaudis, kas uzkrītoši smēķē pie darbavietas durvīm, ir jaunkundzes šajā vecumā.
  • Urīnceļu iekaisumu rada staigāšana stringu biksītēs kā vasarā, tā ziemā, bet pirmās muguras sāpes - pārlieku īsais krekliņš vai jaciņa un pārlieku zemas bikses, kas ļauj apsaldēt mugurkaulāja daļu jostas skriemeļu rajonā. Sāpes pakrūtē visbiežāk rada kuņģa protesti pret kokakolu, čipšiem, frī kartupeļiem un citu tikpat nejēdzīgu pārtiku. Brokastīm parasti ne atliek nauda vai laiks.


Ko ārstam nozīmē 25 gadus vecs vīrietis?

  • Par vīrieti līdz 25 gadiem vislabāk rakstīt maija sākumā. Parasti maijā jauni vīrieši ierauga pirmo atklāto ūdenstilpi, ieskrienas un ar galvu lec iekšā. Daļa tūlīt lauž sprandu, citi atlikušo mūža daļu pavada ratiņkrēslā.
  • Padomju gados vīrietim līdz 25 gadiem galvenā slimība bija tā, ar kuru varēja tikt vaļā no "krieviem", proti, dienesta Padomju armijā. Parasti šīs slimības bija neiroloģiskas, bet daži (tie, kas vēlāk kļuva par izciliem baņķieriem un politiķiem) glābiņu meklēja psihiatriskajā slimnīcā. Ja mūsdienās latviešu puisim tāda drauda nav, viņš ir veselīgāks, dzīvespriecīgāks un avantūristiskāks.
  • Ceļo, sporto un labi runā svešvalodās. Daudz laika pavada pie datora, veidojot tauku kārtu, nepareizu stāju un liekot pamatus redzes traucējumiem vecumdienās. Datoratkarība Latvijā ir daudz smagāka un plašāk izplatīta nekā azartspēles, alkohols vai narkotikas kopā.
  • Vīrietim līdz 25 gadiem ir pilnīgi muļķīgi stāstīt kaut ko par veselīgu dzīves veidu, veselības saglabāšanu vai slimību profilaksi. Grāmatas un žurnālus par šādām tēmām izlasa šī vīrieša māte vai sieva, tās tad arī dod padomus.
  • Aizrādījums, ka smēķēt vai dzert viskiju nav labi, ir bez perspektīvs, ja ne agresivitāti veicinošs.
  • Nereti pēc dzeršanas, kas saucas makšķerēšana, viņš saslimst. Pie ārsta neiet - dodas taisnā ceļā uz aptieku. Iesnu vai paģiru gadījumā aptiekāram pieprasa antibiotikas un pretsāpju līdzekļus, ja pie šīm zālēm tiek, čakli izdzer pirmās divas kapsulas un atlikušo blisteri aizmirst mašīnas bardačokā.
  • Divas galvenās sūdzības, ar kurām nonāk ārsta redzeslokā, ir gastrīts (vai pat divpadsmitpirkstu zarnas čūla), un muguras sāpes. Abas šīs kaites 99% gadījumā ļauj justies mīļotās sievietes aprūpētam, taču nedraud ar operāciju vai kaitējumu ilgam mūžam.


Ko ārstam nozīmē 35 gadus jauna sieviete?

  • Sieviete dzīves krustcelēs. Vēl joprojām tik jauna un glīta, lai koķetētu un uzsistu sev cenu katrā acu kontaktā ar vīrieti, bet pietiekami pieredzējusi, lai saprastu, ka gluži sešpadsmit nekad vairs nebūs un jāņem no dzīves tas, ko tā dod.
  • Viņai ir pieredze ne tikai ar vecāku, bet arī krietni jaunāku partneri. Viņa par saviem vīriešiem dalās iespaidos ar draudzenēm - par to, ko nevarēja pirms desmit gadiem, kad dažas no draudzenēm bija precējušās, kad dažas bija daudz ko apguvušas, bet citas gaidīja īsto, vienīgo. Tagad viņa zina visu - pārvalda arī visas kontracepcijas metodes, bet vismaz trīs reizes gadā lieto grūtniecības testus vai avārijas kontracepciju.
  • Smēķē viņa pašas tievākās cigaretes, un sadzīves dalījumā smēķētāji - nesmēķētāji ieņem to pozīciju, kas attiecīgajā sabiedrībā šķiet modernāka.

Citāts: "35 gadus jauna sieviete par saviem vīriešiem dalās iespaidos ar draudzenēm - par to, ko nevarēja pirms desmit gadiem, kad dažas no draudzenēm bija precējušās, kad dažas bija daudz ko apguvušas, bet citas gaidīja īsto, vienīgo."

  • Viņa iedzer. Šampanieti ar draudzenēm, konjaku vienatnē, bet gandrīz nedzer saviesīgos pasākumos, jo no tā ar mašīnu mājās jāved mīļotais vīrietis.
  • Viņa ikdienā brauc ar automašīnu, bet tas nekad nav veselībai bīstami, jo visas avārijas ir pēc viena ģīmja un līdzības - viņa ieskrien kādam aizmugurē, bet biežāk - viņai.
  • Viņa zina, kas ir veselīgs ēdiens, to ēd pati un baro ar to mīļoto vīrieti, kurš brokoļu vietā labprātāk ēstu kotleti. Kafejnīcā viņa dzer tēju.
  • Viņa ir izcīnījusi savu vietu karjerā un algu sarakstā. Viņas izdevumu aile ir lielāka par ieņēmumiem, un tur blakus viņas pašas un bērnu apģērbam, transporta izdevumiem, uzturam parādās divas nopietnas sadaļas - maksa par otrajām studijām vai maģistratūru un aerobikas kursi. No veselības problēmām parādās varikozas vēnas, kuras viņa izvēlas operēt pie slavenākā profesora.


Ko ārstam nozīmē 35 gadus vecs vīrietis?

  • 35 gadus vecs vīrietis ir ģimenes ārsta un apdrošināšanas kompānijas sapnis. Apdrošinātāju naudu nenotērē un par savu ģimenes ārstu pat nenojauš.
  • Viņš pārsvarā ir vesels, relatīvi kustīgs, tiesa, kustīgumu viņš labprātāk izpauž pie ātras mašīnas stūres. Patiesība viņš tā īsti nenojauš, ka atbilstoši Latvijas vīrieša dzīves ilguma statistikai viņš jau ir pāri pusmūžam. Toties viņš ir gatavs izteikties par medicīnas kvalitāti, kuru vērtē tikai no viedokļa - vai viņa problēmu (galvassāpes, zobu sāpes, paģiras, slēpojot salauzto potīti, matu pazušanu no pakauša vidusdaļas) ārsts māk vai nemāk izārstēt ar vienu tableti. Toties, ja ārsts izraksta zāles, mūsu varonis tās nopērk, bet ne dzer.
  • Kā liecina statistika - tieši šis cilvēks ir pateicīgākais klients tām zāļu un uzturbagātinātāju reklāmām (Kas tālāk? Operācija..., neauglība...?), kuras rāda pirms "Panorāmas".
  • Dara visu, lai jau 45 gados sasniegtu savu pirmo infarktu - ēd sātīgi, lieto daudz treknas un ogļhidrātiem bagātas barības. Kustas maz - parasti sportot pārstāj jau trešā gadu desmita vidū, kad lielajam sportam tiek atzīts par pilnīgi neperspektīvu. Katrs otrais trīsdesmitpiecgadnieks pārmēru lieto alkoholu, bet katrs trešais bendē savu dzīvi ar cigarešu dūmiem. Būtiskākā slimība, ar kuru dodas pie urologa, ir hronisks prostatas iekaisums, ko ieguvis, sēžot uz aukstas zemes, aukstā laikā nenēsājot apakšbikses, kā arī ar dažu seksuāli transmisīvā ceļā iegūtu mikroorganismu palīdzību.
  • Vesels vīrietis šādos gados, pirmkārt, ir kustīgs un tievs - vismaz tik tievs, lai, atņemot no auguma svaru, skaitlis būtu lielāks par 100. Divpadsmitā stāvā uzkāpj bez aizdusas.
  • Vesels vīrietis ir psiholoģiski vesels - viņš ne tikai dzīvo, bet arī rada pievienoto vērtību valstij, pilsētai, ģimenei vai vismaz sev. Viņš ikdienā nervozē un streso, - un tas ir pilnīgi normāli. Bet stresu viņš noņem ar sportu, seksu, mūziku, dejām, ceļojumiem, medībām, makšķerēšanu, ātru un agresīvu autobraukšanu un daudz ko citu.
  • Laiku pa laikam kāds vīrietis līdz 35 gadiem mirst. To visbiežāk viņš veic, neapgrūtinot ģimenes ārstu, jo no avārijas vai nelaimes gadījuma viņu gandrīz uzreiz ved uz reanimācijas nodaļu vai morgu. Nelaimes gadījumu vai iespēju saindēties vīrietis līdz 35 gadiem atrod, stresojot ikdienā vai cīnoties ar to visos iespējamos veidos.


Avots: Sabiedrības veselības aģentūras sastādītā „Tautas veselības gadagrāmata 2009"

Kategorija: Nenopietni par nopietno | Skatīts: 2411 | Pievienoja: Protagors|        Ieteikt draugiem! | Reitings: 0.0/0 | |
Komentāri: 1
1 SanSan  
0
Labs, tikai garš.... Bet gan jau būs laiks izlasīt to visu.. smile

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Aprilis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kas ir sekta "MP"?
Atbildes kopā: 34

Mini čats

500