Svēdiena, 2024-04-28, 09:41:52
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Aprilis » 7 » Nedaudz par sapņu tulkošanu
Nedaudz par sapņu tulkošanu
17:39:29
"Naktī bija atnākusi mana mirusī māte un ļoti raudāja. Man viņas kļuva tik žēl, ka apķēros viņai ap kaklu, žēloju viņu un raudāju līdzi. Mamma teica: "Iesim, meitiņ!" Un es devos līdzi," tā par savu sapni man reiz stāstīja kāda radiniece pēc tam, kad bija smagi cietusi autokatastrofā.

Viņa izdzīvoja, taču ar traģiskām sekām. Līdz tam Liene sapņiem nepievērsa nekādu uzmanību, bet tagad… Viņa ir pārliecināta, ka sapņi piepildās. Un es arī. Sapnis var būt gan vēstnesis, gan informācijas avots, gan sava veida iekšējais psihoanalītiķis. Sapnis ir un paliek noslēpums pat speciālistiem.

Neizskaidrotais

Sapņus pētījuši gan mediķi, gan psihologi, gan filozofi. Lai arī pastāv daudzi pieņēmumi par sapņu rašanos un to interpretāciju, neviena no disciplīnām nav spējusi sniegt nepārprotamu atbildi, arvien palicis kāds neizskaidrots aspekts.

Nakts, kurā parasti cilvēks atrodas miegā un redz sapņus, jau mitoloģiskā līmenī ir labā un ļaunā robežšķirtnes pasaule. Piemēram, balss, kuru kāds izdzirdējis naktī, liecina par diža cilvēka, iespējams, Dieva sūtņa, ierašanos uz zemes. Savukārt cilvēkam, kurš tamlīdzīgus sapņus redz, tiek piedēvētas ekstrasensa spējas. Visbiežāk tāpēc, ka cilvēki, kuri redz viedus sapņus, spēj paredzēt kā atsevišķa indivīda, tā veselas cilts, tautas, valsts nākotni. Piemēram, sapnis, kurā atklājas tumša bezzvaigžņu nakts, nozīmē, ka attiecīgajā valstī dominē nepareiza politiskā virzība. Savukārt skaidra, zvaigžņots nakts sapnī nozīmē pozitīvas pārmaiņas attiecīgajā zemē. Tā, lūk!

Šis raksts pamatā balstīts uz pieņēmumu, ka sapņu pamats jeb cēlonis atrodas ārpus cilvēka smadzeņu tiešās darbības. Tātad - sapnis kā logs uz citu pasauli.

Tulkojums ir atslēga

Sapņu pētniecībai civilizācijas vēsturē ir gadu tūkstošiem ilga pieredze, jo cilvēks aizvien centies izprast, kas ir noslēpumainā pasaule šaipus aizvērtiem plakstiem. Uz šādiem jautājumiem atbildes meklējuši jau senie ēģiptieši, romieši un grieķi. Turklāt neviena pasaules reliģija jautājumu par sapņu būtību nav atstājusi ārpus sava redzesloka. Tas ir saprotami, jo cilvēki arvien gribējuši izprast ar viņiem un apkārtnē notiekošo, kur nu vēl noslēpumaino, ko viņi neapšaubāmi (un sapņošana ir objektīva parādība) pieredzējuši.

No vissenākajiem laikiem cilvēki veidojuši un izmantojuši tā dēvētos sapņu tulkus - grāmatas, kurās izskaidrota visdažādāko sapņu nozīme. Pateicoties šai "iekšējai redzei" sapnī, cilvēki it kā spējuši uztvert to, kas notiek lielā attālumā gan telpā, gan laikā. Šādā nozīmē sapņu tulks spēj pasargāt gan indivīdu, gan lielāku cilvēku kopumu no kārdinājumiem, ļaujot izvairīties no vieglprātīgas vai stratēģiski nepareizas rīcības.

Ja cilvēks pilnībā uzticas sapņu tulkam, viņš var pat draugus un ienaidniekus izvēlēties, balstoties uz naktī redzētā, turklāt būt pilnīgi pārliecināts, ka šādā veidā iegūtā informācija ir daudz ticamāka par secinājumiem, kas izdarīti, tā sacīt, pie skaidra prāta un saprašanas. Lieki piezīmēt, ka veselīga attieksme liek cilvēkam salīdzināt sapņa un acīmredzamo realitāti, tikai šādi nonākot pie saprātīgiem secinājumiem. Starp citu, vairāki sapņu tulka nozīmi respektējoši cilvēki iesaka pieņemt pēdējo pozīciju no tikko minētajām.

Jebkurā gadījumā sapnis ir grāmata, kas lasāma "starp rindiņām", proti, fakti tajā parādās īpašu tēlu veidā, kas nav jāuztver burtiski.

Fakti jeb leģendas

Varam sapņu būtiskajai nozīmei piekrist, varam to noraidīt, taču daži fakti (leģendas?) apliecina sapņu nozīmi reālajā dzīvē. Piemēram, dzejnieks Mihails Ļermontovs, kuram paticis brīvajā laikā nodarboties ar matemātiskiem vingrinājumiem, reiz nav ticis galā ar uzdevumu, līdz sapnī viņam parādījies kāds nezināms vīrs un parādījis atrisinājumu. Pēc pamošanās Ļermontovs šo risinājumu pierakstījis un piedevām vēl uzzīmējis tā sapņu tēla seju, kurš viņam miegā palīdzējis. Pēc vairākiem gadiem, kad zīmējums nokļuvis speciālistu rokās, viņi tajā pazinuši Džona Nepera seju! Kā zināms, Džons Nepers radīja logaritmu tabulu. Lai gan viņš dzīvoja XVII, bet Ļermontovs - XIX gadsimtā, dzejnieka laikabiedri visi kā viens apgalvojuši, ka viņš par Nepera eksistenci un vēl jo vairāk izskatu neko nav varējis zināt. Starp citu, Džons Nepers bija skots, savukārt viens no Ļermontova dzimtas atzariem ved tieši uz Skotiju…

Arī Amerikas prezidents Ābrams Linkolns neilgi pirms savas nāves sapnī esot redzējis Balto namu un tajā - ar baltu audumu pārsegtu zārku. Viņš blakus stāvošajam sardzes vīram jautājis: "Kurš tad miris?", un saņēmis atbildi: "Prezidents. Viņu nogalināja teātrī." Pēc desmit dienām viņu teātrī patiešām nošāva.

Atcerēties un rīkoties

Kā mediķi noskaidrojuši, sapņus ik nakti redz katrs no mums, tikai daži tos pamostoties atceras, citi - gluži pretēji. Turklāt tie, kuri sapņiem piešķir nozīmi, šo faktu ļoti pārdzīvo. Lai no rīta labi atcerētos sapnī redzēto, daži šā jautājuma "speciālisti" iesaka mainīt galvas atrašanās vietu gultā, proti, ik pēc septiņām naktīm galvgali novietot kājgalī.

Dažreiz gan nosapņotā atcerēšanās raisa visai nepatīkamas sajūtas, it kā turpinās naktī redzētais, tas nezūd no sava veida vizuālās atmiņas un turpina mūsos dzīvot. Īpaši tad, ja nosapņotais nozīmē ļaunuma priekšvēstnesi. Austrumos šādā gadījumā ieteikts tūdaļ sapni izstāstīt tekošam ūdenim - tad nepiepildās. Mūsu kultūrtelpā ticīgi cilvēki pēc ļaunu vēstoša sapņa dodas uz baznīcu iedegt sveci - tieši šā paša apsvēruma dēļ.

Jebkurā gadījumā - cilvēkam, kurš sapņiem tic, no tiem nav jābēg un jābāž "galva smiltīs" kā strausam, bet jāizdara attiecīgi secinājumi un jārīkojas.

***

Ja sapnī redzat

spožas zvaigznes - gaidāma labklājība,

uguni - varat cerēt uz labklājību,

lietu - būs svētība un peļņa; ja lietus līst vējā - zaudējumi un briesmas,

sniegu ziemā - nav nozīmes; ja vasarā - draud bēdas un neveiksmes,

zobu raujam - zaudēsiet tuvus cilvēkus,

zemeņu ēšanu - saņemsiet patīkamus jaunumus,

sevi grīdu mazgājam - notiks pārmaiņas uz labu,

veļas mazgāšanu - tuvojas ļaunas tenkas un valodas,

kaķi - gaidāma tikšanās ar laulības pārkāpēju,

sevi grāmatu lasām - gaida gods un cieņa,

kailus cilvēkus - būs rūpes, raizes un nepatikšanas, bet, ja kails esat jūs pats - draud slimības,

baznīcu - gaidāmas nepatikšanas, tiesāšanās,

kāzas - dzirdēsiet bēdīgu ziņu, bet, ja paša kāzas - dvēseles skumjas,

bēres - uz sliktu laiku,

puķes: sarkanas - sirdssāpes, mīlas mokas; baltas - skumjas; vītušas - slimība; izrautas - zaudējumi. 

Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 4255 | Pievienoja: Protagors | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 7
2011-02-18
7. [Entry]
"Muļkis vai ģeķis saka savā sirdī: Dieva nav!"

Debesis daudzina Dieva godu, un izplatījums izteic Viņa roku darbu.

Tā Kunga likumi ir pilnīgi un atspirdzina dvēseli. Tā Kunga liecība ir patiesa un vientiesīgos dara gudrus.

Tā Kunga pavēles ir taisnas, tās dara sirdi priecīgu, Tā Kunga bauslis ir skaidrs, tas apskaidro acis.
Answer: Vienkarši totālas šausmas!!!
Vienkarši un pašsaprotami ka tā ir vienkarša cilveku apvardošana lai buvetu piramidas kas ienes naudu un tur nav nekada sakara ar dievu...

2011-02-06
6. [Entry]
Ja tas, kurš radija šo pasauli nedos gudrību, lai iztulkot sapni, tad neviens to nevar iztulkot.
Bet ja tu iztulko sapņus, bet Visuvareno Svēto Pasaules Radītāju nepazisti, tad tu esi blēdis un melis un turklāt tu melo pats sev, jo Tas Kungs, Kas radija debesis un zemi dod gudrību.

Ja Dievs gribētu, Viņš dotu sapņu iztulkošanas gudribu, bet kāpēc lai Viņš tev to dotu, ja tu gribi blēdīties? Un turklāt, tu, grēcinieks būdams dari ļaunu nevis labu. Kaut jel tu būtu pārpārim grēcīgs, tomēr Dievs tev ir devis iespēju atgriezties no ļaunas dzives. Kā rakstīts: jo, ja tu ar savu muti apliecināsi Jēzu par Kungu, un savā sirdī ticēsi, ka Dievs uzmodinājis Viņu no miroņiem, tiksi izglābts. Jo neviens, ka paļaujas uz to Kungu, nepaliks kaunā!
Jēzus Kristus ir Dievs, kurš atnāca uz zemes kā cilvēks, lai samaksāt par taviem un maniem grēkiem, jo ne es, ne tu, - nespējam samaksāt paši par to, jo mēs grēcinieki budami, nevaram sevi attaisnot Svētā Dieva priekšā. Bet Dievs Savā lielajā mīlestībā un žēlastībā ir nolēmis mani un tevi atpestīt(atbrīvot no grēka) apžēlot un mazgāt no ļauniem darbiem ko mēs esam izdarijuši, tāpēc nevilcini tev doto lielo žēlastibu un lūdz Dievu tā:

Tēvs Debesīs, esi maz žēlīgs un piedod man manus grēkus Jēzus Kristus vārdā, es atsakos grēkot, izmaini mani lūdzu Jēzus Kristus vārdā, Āmen.

Tātad, ja tu no visas savas sirds lūdzi Dievu un esi ticējis Dieva Dēlam Jēzum Kristum, tad ceri un lūdz Viņam lai Viņš tev palīdz visā tavā dzīvošanā un neaizmisti, ja tu atkāpsies no Tā Kunga, mūsu Dieva, tad tev neklāsies labi, bet ja tu uzticēsies Dievam un Kungam Jēzum Kristum, tad tev labi klāsies.

Answer: Njā smagi vardri kaut gan neticu ne sapņiem ne dievam tas ir jusu vienkāršais iedomu draugs.

Un jā kā var draudēt tā sauktā jūsu dieva vardā ar to ka nebūs labi jo viņš taču ir visu žēlīgs jūs tik lejat sviestu paši neizprotot kapēc paši nonākat pretrunās ar sevi un jusu dievu blins.

DIRSĀ beld


2009-06-29
5. [Entry]
es redzeju ka dzeru teju. cry cry cry

2009-04-15
sapņi piepildās happy

2009-04-10
biggrin San, ko es tur tādu darīju? surprised
Izmeklējos variantus cipses sapņiem, bet nikā, sad tātad pašai jāurbj, lai nonāktu pie iemesla.

2009-04-09
Par to zinātne klusē! smile

2009-04-09
Un kas ir tad, ja Spīganiņu sapnī redz? smile

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Aprilis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kas ir sekta "MP"?
Atbildes kopā: 34

Mini čats

500