Sestdiena, 2024-05-04, 00:09:42
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Aprilis » 7 » 10 populārākās slepenās biedrības
10 populārākās slepenās biedrības
17:08:42
10. „Galvaskausi un kauli”

Viena no slepenajām biedrībām ir radusies slavenajā Jēlas universitātē 1832. gadā. Tā tiek uzskatīta par vienu no pasaulē visietekmīgākajām, jo tās biedru skaitā ir tādi slaveni cilvēki kā Amerikas prezidents Džordžs Bušs un bijušais prezidenta kandidāts Džons Kerijs. Šī biedrība, kas citiem pazīstama ar segvārdu „The Order of Death”, izvēlas 15 topošos universitātes absolventus, kuriem tad arī ir jāzvēr mūžīga uzticība.

Visbiežāk šie jaunie biedri ir rados ar kādu no jau esošajiem „Galvaskausu un kaulu” biedriem. Tiem ir pieejami līdzekļi, tie ir gudri un enerģiski. Daudzi uzskata, ka tieši šī biedrība pārvalda Ameriku, bet citi ir pārliecināti, ka tā ir tikai vienkārša novecojušu ietekmīgu cilvēku „šaha turnīru vieta”.

Interesanti, ka „Skull and Bones” apvienības fondā ir vairāk nekā 4 miljoni dolāru.

9. „Vērša asiņu biedrība”

„Order of the Bull’s Blood” biedrība tika nodibināta 1834. gadā Rutgeras universitātē. Šī apvienība ļoti līdzinās Jēlas universitātes biedrībai. Katru gadu tā uzņem 12 jaunus studentus un liek tiem sevi apliecināt dažādos pārbaudījumos.

Viens no visslavenākajiem biedrības pārbaudījumiem ir bijis pistoles zagšana no Prinstonas universitātes 1987. gadā. Par šīs sabiedrības biedriem tiek uzskatīti NBA pilnvarotais Dāvids Šterns, „Nobel” balvas laureāts Miltons Friedmans, bijušais Amerikas viceprezidents Garets Hobarts, kā arī bijušais FBI direktors.

8. „Krypteria”

Tas ir bijis seno laiku pārejas rituāls, ar kura palīdzību jaunie spartieši pēc formālas izglītības iegūšanas devās sevi pierādīt kā kareivjus. Viņi drīkstēja aizsargāties tikai ar nazi. Protams, tikai nedaudzi izturēja pārbaudījumu. Tie, kuri spēja, ar atplestām rokām tika uzņemti spartiešu armijā. Pēc pārbaudījumu izturēšanas šiem „kripteriem” bija atļauts nogalināt vergus bez jebkādas vainas apziņas.

7. „Feniāņu brālība”

Feniāņu brālība bija īru nacionālistu organizācija, kas cīnījās pret britu varu Īrijā. To dibināja Džons Omahonijs 1858. gadā. Viens no organizācijas grupējumiem Amerikā mēģināja iekarot britu okupēto Kanādu un, saņemot ķīlniekus, pieprasīja Īrijas neatkarības atjaunošanu. Mēģinājumi iekarot Kanādu tika veikti vairākkārt: 1866., 1870. un 1871. gadā. Taču visas trīs reizes kanādiešu armijai izdevās niknos īrus apturēt.

Laika gaitā organizācija izjuka, taču tās ietekme ir jūtama vēl šodien. Pēc daudzu vēsturnieku teiktā, īru iebrukumi Kanādā ir bijuši visbīstamākie valsts neatkarībai.

Feniāņu brālības vārds nāk no seno īru kareivju grupējuma ar nosaukumu „Fianna”.

6. „Romas klubs”

Tā saucamais Romas klubs sastāv no pasaules prominentiem intelektuāļiem un lēmumu pieņēmējiem. Kluba biedru skaitā ir bijušais Brazīlijas prezidents Fernando Kardoso un arī bijušais Puertoriko valstsvīrs Rafaels Kolons. Kluba biedri tiekas regulāri pēdējo 40 gadu laikā un sevi dēvē par pasaules „problematique”.

Vadoties pēc viņu manifesta, organizācijas mērķis ir darboties kā „globāliem pārmaiņu katalizatoriem, kuri ir brīvi no jebkādas politiskas, biznesa, vai ideoloģijas ietekmes”. Neskatoties uz tik dižciltīgiem nodomiem, daudzi biedri ir ļoti piesardzīgi. Zinātāji apgalvo, ka klubs ir izveidots, lai sagrautu Ameriku un izveidotu 10 jaunas „karaļvalstis”.

5. „Bilberga grupa”

Tā sauktā Bilberga grupa sastāv no 130 ļoti ietekmīgiem uzņēmējiem, finansistiem, politiķiem, kuri satiekas reizi gadā. ASV aizsardzības sekretārs Donalds Rumsfelds ir viens no biedrības locekļiem, arī Pasaules Bankas prezidents Pols Volfovics. Organizācijas vārds ir aizgūts no kādas Nīderlandes viesnīcas, kurā 1954. gadā notika biedrības pirmais slepenais mītiņš. Tās sākotnējie pamatmērķi ir bijuši veidot abpusēju izpratni starp Rietumeiropu un Ziemeļameriku.

Mūsdienās daudzi uzskata, ka „Bilberga grupa” ir atbildīga par daudz briesmīgākām lietām, kā valdības graušanu, nelikumīgu iejaukšanos vēlēšanu procesā un pat slepkavību pasūtīšanu.

4. „Beati Paoli”

Grupējuma nosaukuma burtiskais tulkojums ir „Svētītie cilvēki”. Tas ir izveidojies 17. gadsimta sākumā. Leģenda stāsta, ka biedrību dibinājuši intelektuāļi, lai izteiktu pārmetumus tā laika valdīšanas pamatprincipiem.

Grupējuma biedri darbojās tikai naktīs, ietērpjoties melnos apmetņos. Piemēram, grupējuma notvertie noziedznieki tika nogādāti speciālā pazemes tiesas zālē, kurā tad arī tika lemts cilvēka turpmākais liktenis.

3. „Columbus” bruņinieki

Šī biedrība tika izveidota 1882. gadā un gādāja par slimo un nespējīgo labklājību. Līdzekļus organizācija gūst no izglītības, reliģiskām, brīvprātīgo un citu biedrību organizācijām. Par „Columbus” biedrības locekli var kļūt jebkurš katoļticīgs jaunietis, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu.

Tajā šodien ir 12 tūkstoši padomju un 1,7 miljoni biedru.

2. „The Illuminati”

Šī organizācija izveidojās 18. gadsimtā Bavārijā un sastāvēja no izglītotiem domātājiem. Pēc astoņu gadu pastāvēšanas Bavārijas valdība nolēma aizliegt visas slepenās biedrības, kas tad arī bija gals „Illuminati” organizācijai.

Tomēr tā spēja piesaistīt pamatīgu skaitu domubiedru. Viens no vispazīstamākajiem, protams, bija slavenais Tomass Džefersons ar savām teorijām par morāli.

1. „Freemasonry”

Burtiskā tulkojumā - „Brīvmūrnieki”. Tā tika izveidota Anglijā 1390. gadā. 600 gadu vēlāk tā ir kļuvusi par visu pasauli aptverošu vairāk nekā 6 miljonu dalībnieku organizāciju. Šeit būtu vērts pieminēt tādus cilvēkus kā Marks Tvens un Henrijs Fords. Lai kļūtu par organizācijas biedru, kandidātam ir jābūt ievēlētam. Viņam ir jābūt vecākam par 18 gadiem, ar vismaz vienu ieteikuma vēstuli no jau esošajiem biedriem.

Kad kandidāts ir ievēlēts, viņam ir aizliegts atklāt jebkuru no biedrības noslēpumiem. Organizācijas dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja attīstīt prāta spējas un iegūt zināšanas, izmantojot biedrības slepeno bibliotēku krājumus. Taču daudzi apgalvo, ka masoni ir iesaistīti daudz nepatīkamākās afērās, kā smadzeņu skalošana un neatļauta cilvēku ietekmēšana. Un ne tikai. 

Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 3115 | Pievienoja: Protagors | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 1
2009-04-07
Brrr....Bez komentāriem....

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Aprilis 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Kapēc šeit iegriezāties?
Atbildes kopā: 68

Mini čats

500