Pirmdiena, 2024-05-06, 13:06:37
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Februāris » 26 » LNT saka paldies un aicina uz sadarbību arī turpmāk
LNT saka paldies un aicina uz sadarbību arī turpmāk
10:17:10
Laiks rit nemanot, un pieminot Ziemassvētkus šķiet, ka tas bija tik sen. Taču neraugoties uz laika straujo ritējumu vēlos informēt par LNT labdarības projektā „Eņģeļi pār Latviju” paveikto un projekta turpmākajām aktivitātēm.
21.decembrī visa Latvija vienojās vēlmē palīdzēt savākt līdzekļus ārstniecības izdevumiem 5 bērniņiem. Lai bērni dzīvotu bija nepieciešami 42 396, 95 lati. Taču notika sava veida brīnums- neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī mēs kopā saziedojām 428 778,52 Ls, gandrīz pusmiljonu! Līdz ar to labdarības akcija „Eņģeļi pār Latviju” palīdzību sniedza 108 bērniņiem un 11 jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. No šīs summas bērni saņems ( daļa jau saņem) ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumus, auklītes, operāciju apmaksu, ratiņkrēslus un tehniskos palīglīdzekļus, invalīdu ratiņu pacēlāju un speciālās vingrošanas un peldēšanas nodarbības, kā arī tiks izremontēti un sagatavoti dzīvokļi jauniešiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Par to visu- paldies jums!

Atbalsta visā Latvijā

Projekta noslēguma dienā Rīgā, laukumā pie Operas paralēli naudas ziedojumu vākšanai notika arī rotaļlietu, drēbju , apavu , grāmatu un citu noderīgu lietu vākšana. Cilvēki saziedoja neskaitāmas kastes ar patiešām labām lietām. Šīs mantas tika sašķirotas un šī gada sākumā izvadātas bērnu namiem, aprūpes centriem, sociālajiem dienestiem un ģimenēm. Palīdzības braucienus organizēja telekompānija LNT sadarbībā ar šova „Latvijas Princese” uzvarētāju Katrīnu Puriņu. Nesavtīgu atbalstu braucieniem sniedza mūziķis Andris Kivičs un princešu šova otrās vietas ieguvēja Madara Grīnberga, kā arī brīvprātīgie palīgi. Katrā tikšanās vietā notika neliels koncerts, bērni labprāt atsaucās Andra Kiviča aicinājumam uzdziedāt kopā, savukārt sarunās ar Katrīnu tika pārspriestas šovā gūtās emocijas un princeses nākotnes plāni.

Latvijas Princese Katrīna Puriņa, mūziķis Andris Kivičs un projekta dalībnieki kopā ar bērniem Bērnu klīniskajā slimnīcā Rīgā, Vienības gatvē.

Andris spēja aizraut dziesmā līdzi gan lielus, gan mazus klausītājus.

Saziedotās mantas tika vestas uz Ventspili, Liepāju, Alūksni, Balviem, Rīgas rajonu, Jēkabpili, Kuldīgu, Saldu, Salacgrīvu, Staiceli un daudzām citām Latvijas vietām, arī uz Madonas rajonu. Diemžēl Madonas ģimenēm un rajona sociālajiem centriem izpalika tikšanās ar Latvijas princesi un mūziķi Andri Kiviču, jo Katrīnas veselības problēmu dēļ braucienu nācās atcelt. Šķita, ka arī solītā palīdzība mūsu rajonu nesasniegs, jo transports tika piešķirts vien konkrētiem datumiem. Taču pateicoties Madonas uzņēmēju, konkrēti- SIA „Raģions DL” atsaucībai un piešķirtajam transportam, mēs radām iespēju kaut ar mazumiņu atbalstīt Liezeres, Lazdonas, Praulienas, Jaunkalsnavas maznodrošinātās ģimenes un Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” nakts grupas bērnus. Nav noslēpums, ka ekonomiskā situācija valstī ar katru dienu kļūst problemātiskāka, ģimeņu, kam nepieciešama palīdzība ir krietni vairāk, nekā viena projekta ietvaros mēs spējam aptvert. Un tomēr ir neizmērojams prieks par katru sirsniņu, ko izdevies iepriecināt!

Mantas tiek nogādātas Jaunkalsnavas pagastam, tostarp arī televizors, kurš noderēs jauno māmiņu klubiņam.

Lazdonas pagasta bērnudārza bērni priecājas par jauniegūtajiem rotaļu draugiem- mīkstajām mantām.

Liepājas Karostas bērnu dienas centrā . Kopā ar bērniem Latvijas Princese Katrīna Puriņa , viceprincese Madara Grīnberga( otrā no kreisās) , deju speciālists Valdis Škutāns(vidū) , muziķis Andris Kivičs un pārējie LNT projekta "Eņģeļi pār Latviju" dalībnieki.

Uz tikšanos maijā!
Līdz ar „Eņģeļi pār Latviju” noslēgumu LNT nebeidz savus labdarības projektus. Maijā mēs atkal aicināsim jūs atvērt sirdis un kaut ar mazumiņu piedalīties palīdzīgas rokas sniegšanā tiem, kam tas patiešām ir nepieciešams. Vācot naudas līdzekļus ārstniecībai, liels palīgs un atbalstītājs ir „Swedbank” un portāls „ziedot.lv”. Portāla mājas lapā www.ziedot.lv ikvienam iespējams iepazīties ar atskaitēm par paveikto un iecerēto. Projektu norise balstās uz caurspīdīguma principa, līdz ar to ikviens ziedotājs var būt pārliecināts, ka nauda sasniedz paredzēto mērķi, to piešķir tikai pēc rūpīga ekspertu komisijas slēdziena. Ja nekādā veidā nav iespējams ārstēšanās izdevumus segt no valsts vai bērnu ģimenes budžeta, tikai tad tiek lūgta palīdzība līdzcilvēkiem.
Latvijā ir ļoti daudz labu cilvēku, tikai ikdienā viņus nemana, par šiem ļaudīm runā darbi, klusi, bet pamatīgi padarīti. Vai gan citādi maratonā «Eņģeļi pār Latviju» tiktu savākts desmitkārt vairāk naudas, nekā sākumā bija plānots? Pēc šī pasākuma Katrīne Pasternaka teica, ka iešot pa ielu un smaidīšot veselu pusgadu, jo citādi nevar tādā zemē, kur ir tik fantastiski atsaucīgi ļaudis. Un patiešām- cik labi, ka neesam zaudējuši spēju just līdzi tiem, kam sāp, kam grūti, kam vajadzīga palīdzība un atbalsts. Cik labi, ka protam būt līdzjūtīgi un nesavtīgi, kad līdzcilvēkam ir grūti. Tātad Latvijā viss vēl nav zaudēts, jo sabiedrības pamatkodols nav samaitājies un kļuvis vienaldzīgs. Zinu, ka ļoti liela atsaucība bija no visiem Latvijas rajoniem, tāpēc akcijas organizatoru un palīdzības saņēmēju vārdā milzīgs paldies jums, un uz tikšanos atkal „Labestības dienā” maijā!

Sandra Zariņa
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 3486 | Pievienoja: SanSan | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 4
2010-11-08
4. [Entry]
Zdravstvujte!mi xo4im vam pomo4!!!

2009-02-26
Pag pag san uz ko tas bija atiecināms?
Mēs vienmēr būsim ar abām ķepām par!
Jo ta taču ir iespēja satikties!!!

2009-02-26
Turpināsim, Dev, turpināsim, ja jūs turpināsiet atbalstīt mūs! ...

2009-02-26
WOW tā turpināt un kas zin varbūt atkal ....

Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Februāris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Portāls?
Atbildes kopā: 30

Mini čats

500