Ceturtdiena, 2024-05-02, 21:31:32
Sveicināts Caurgājējs | RSS

Mūsu pasaule

| | | |


Ziņas no delfi.lv
Sākums » 2009 » Februāris » 19 » Vai Cēsis būs Eiropas kultūras galvaspilsēta?
Vai Cēsis būs Eiropas kultūras galvaspilsēta?
13:14:51
Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu ik gadu iegūst divas no Eiropas pilsētām. 2014. gadā šo statusu iegūs viena pilsēta Latvijā un pilsēta Zviedrijā. Konkrētās pilsētas tiks izvēlētas nacionālā atlases konkursa ietvaros, un Cēsis , tāpat kā Rīga un Liepāja no Latvijas puses veic sagatavošanas darbus, ar cerību iegūt šo godpilno titulu.

Būtiski, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu 2014. gadā, sadarbojoties ar Vidzemes pašvaldībām, Cēsis plāno īstenot visā Vidzemē. Vidzemes pilsētas -Madona, Limbaži, Valmiera, Alūksne, Valka, Gulbene, un Ainaži - ir atbalstījušas Cēsis un vienojušās sadarbības projektā, lai apvienotu spēkus kopīgam mērķim - Eiropas kultūras galvaspilsētas statusa iegūšanai.

16. februārī Madonā ieradās Cēsu pilsētas domes deputāts, Dailes teātra aktieris Juris Žagars un Cēsu Pils ģildes projekta vadītāja Zane Lūkina. Apmeklējuma mērķis- apskatīt infrastruktūru un apjaust, kur Madonā 2014. gadā varētu notikt projekta pasākumi. Tikšanās laikā tika apskatīts Madonas kultūras nams, muzeja izstāžu zāles, mūzikas skola, pilsētas kapi un baznīcas.

- Mums šobrīd ir ideja - 2014. gadā Madonā varētu notikt garīgās mūzikas svētki saistībā ar svecīšu vakaru, - pavēstīja projekta koordinatore Madonas rajonā Skaidrīte Strade. - Ja pie mums iebrauks Eiropas cilvēki, svecīšu vakars viņiem no malas izskatīsies kas nebijis un īpašs. Svecīšu svētki ar savu garīgo starojumu uzrunā ikvienu. Ideju līmenī spriedām arī par to, ka muzejā varētu notikt tēlotājmākslas plenērs un izstāde amatierautoriem. Madonas kultūras namā viesi apskatīja Kalsnavas puses mākslinieces Dzidras Lapsas gleznu izstādi, Madonas tēlotājmākslas studiju, bija pārsteigti, ieraugot mūsu telpas. - Te ir labāka izstāžu zāle nekā Cēsīs, - sajūsmā par Madonas muzeja izstāžu zālēm ar dabisko dienas apgaismojumu izsaucies Juris Žagars. - Un mūzikas skola ir kā pasaka.

Tikšanās laikā provizoriski tika spriests arī par simfoniskās mūzikas koncertu Madonas kultūras namā, kamerkoncertu mūzikas skolā, koncertiem pilsētas baznīcās.
Pavasarī cēsnieki uz Madonu plāno braukt atkārtoti, lai konkrētāk vienotos par iespējamo sadarbību .

Pēc vizītes Madonā Zane Lūkina un Juris Žagars devās uz Gulbeni un Alūksni. 


Sandra Zariņa
Pievienojumi: Bilde 1 · Bilde 2
Kategorija: Aktuāli | Skatīts: 2903 | Pievienoja: SanSan | Reitings: 0.0/0 |
Komentāri: 0
Reģistrēti lietotāji var komentēt.
[ Reģistrēties | Ieiet ]

Ziņu kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Februāris 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

Portāls?
Atbildes kopā: 30

Mini čats

500