Ceturtdiena, 2024-03-28, 16:25:47
Sveicināti Caurgājējs | RSS

Mūsu Pasaule


Ziņas no delfi.lv
Sakums » Ziņu arhīvs
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 17 18 »

Desmitiem tūkstošu ticīgo ebreju 8.aprīlī, pirms saullēkta sapulcējušies pie Raudu mūra Jeruzālemē, lai svētītu sauli lūgšanā, kas tiek teikta tikai vienu reizi 28 gados. Lūgšana tiek teikta, saulei austot. Saule atbilstīgi ebreju tradīcijai atgriežas savā vietā tur, kur tā atradās pasaules radīšanas brīdī pirms 5769 gadiem. Saule šajā pozīcijā atgriežas vienu reizi 28 gados.
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 1542 | Pievienoja: SanSan | Datums: 2009-04-14 | Komentāri (3)


Kā iet dušā sievietes un kā vīrieši


Sieviete

1. Novilkt drēbes un izvietot tās skapī netīro drēbju nodalījumā dažādos plauktos, atkarībā no drēbju krāsas.

2. Uzvilkt garu frotē halātu un iet uz vannas istabu. Ja pa ceļam gadās satikt vīru, tad piesegt visu, kas ir attaisījies vaļā.

3. Paskatīties spogulī uz savu sievišķīgo ārieni un nospriest, ka vairāk jāvingro.

4. Ieiet dušā. Izmantot sūkli sejai, sūkli rokām, sūkli kājām, garo mačalku mugurai, plato mačalku un skrāpējamo akmeni kājām.

5. Izmazgāt matus ar gurķi un skābenēm.

6. Vēlreiz izmazgāt matus, lai tie būtu tīri.

7. Ieziest matos kondicionieri, kura sastāvā ir greipfrūti un piparmētras, ar dabīgas avokado eļļas piedevu. Atstāt to matos uz 15 minūtēm.

8. Ieziest seju ar saspiestām aprikozēm, kamēr paliek sarkana.

9. Nomazgāt ķermeni ar dušas želeju, kuras sastāvā ir saus ... Lasīt tālak »
Kategorija: Joki | Skatīts: 2195 | Pievienoja: devilbass | Datums: 2009-04-10 | Komentāri (4)

No svētdienas 5. aprīļa līdz 10.aprīlim Madonā notiek ikgadējā "Ģitāristu sesija 2009", kurā piedalās ne tikai jaunie ģitāristi, bet arī bundzinieki un vokālisti, portālu „Mūsu Pasaule” informē pasākuma rīkotāji.


Sesijas laikā notiks arī tehnoloģiju seminārs "Skaņa, gaisma 2", uz kuru tiek aicināti kultūras darbinieki un tehniķi no visas Latvijas.
"Ģitāristu sesija" šogad notiek 12. reizi. Sākot ar 1998. gadu dalību sesijā ir ņēmuši 723 cilvēki no Rīgas un visiem novadiem. Meistarklases sniegt tiek uzaicināti Latvijas labākie, stilistiski pamatotākie un arī populārākie mūziķi, kā arī ārzemju meistari. Sesijas speciālie viesi šogad ir kvintets "Moussa Diallo" no Dānijas. "Ģitāristu sesija" jau otro gadu notiek nesen rekonstruētajā Madonas kultūr ... Lasīt tālak »

Kategorija: Ziņas | Skatīts: 1806 | Pievienoja: SanSan | Datums: 2009-04-09 | Komentāri (2)

Pat vislielākie skeptiķi un materiālistiskā pasaules uzskata piekritēji ir spiesti atzīt, ka savā vai radinieku un paziņu dzīvē ir gadījies saskarties ar gluži neticamiem atgadījumiem vai sakritībām. Gribi vai negribi, bet sāc ticēt liktenim.

Lai saprastu, par kādiem atgadījumiem ir runa, jāatceras bērnībā lasītais — piemēram, Ēriha Kestnera "Divas Lotiņas". Taču mīklainais neslēpjas stāstā par šķirto dvīnīšu sastapšanos (un tomēr dīvaini, ka abas nokļūst vienā un tajā pašā vasaras nometnē). Šķirtu dvīņu negaidītu "saskriešanos" daudz ir aprakstījuši arī pirms un pēc Kestnera. Šo sižetu visai iecienījusi kino industrija, un dienvidamerikāņu seriāli ar to pat krietni pārspīlē. Interesantāk ir tas, ka "Divās Lotiņās" tiek pieminēti astroloģiskie dvīņi. Kā piemērs šādai parādībai minēts Anglijas karalis Eduards VII un viņa astroloģiskais dvīnis — kāds nevienam nezināms Londonas drēbnieks. Karali un drēbnieku, izrādās, ir vienojusi pārsteidzoša ārējā līdzība. Taču vēsturē ir fiksēta ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 2351 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (1)

Iespēja palikt nemirstīgam vai gandrīz nemirstīgam cilvēci interesē kopš mūžseniem laikiem, īstenojoties senajos mītos, pasakās un leģendās, bet mūsdienās — fantastikas romānos un kinofilmās. Visām tautas un mākslinieku radītajām fantāzijām tomēr ir kāda kopīga iezīme: patiesi nemirstīgi ir tikai dievi.
 
 
Pārējiem — gandrīz nesatricināmajiem grieķu varoņiem, Kaščejam Nemirstīgajam, vampīriem un pat no miroņiem atmodinātajiem zombijiem — ir kāda vājā vieta, kas apliecina viņu zūdamību. Tas savukārt liecina par veselīgu skepsi nemirstības jautājumā. Tomēr zinātnieki kopš grieķu laikiem, bet ticamāk, ka vēl no agrākiem laikiem šai jomai ir ziedojuši daudz pūļu, lai gan arī mūsdienās atbilde ir negatīva: mūžīgās dzīves recepte neeksistē. Velti senie ķīnieši gatavoja speciālus dzērienus no žeņšeņa, bet viduslaiku alķīmiķi karsēja savas retortes (par to daudzus no viņiem pašus uzkarsēja uz sārta). Kas zina, cik laika zaudēja Renesanses laikmeta dižgari, piemēram, Leonardo da Vinči ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 2094 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (0)

Daudzi izgudrojumi šodien mums šķiet tik pierasti, ka retais atceras, kad un kā tie tapuši un kas tos radījis. Viens no tādiem tehnikas brīnumiem ir momentānais fotouzņēmums, ko asociē ar Polaroid nosaukumu.

Edvīnu Lendu — Polaroid firmas izveidotāju — viņa sadarbības partneri nekad nav uzskatījuši par nopietnu biznesmeni, bet par fantazētāju un neprātīgu ideju akumulatoru. Iespējams, tā ir leģenda, taču momentuzņēmuma ideja radusies šādi. 1943. gadā jau eksistējošās firmas Polaroid prezidents Edvīns Lends kopā ar ģimeni atpūtās dienvidos. Tētuks sācis fotografēt savu trīsgadīgo meitu, kura pēkšņi pajautājusi: "Tēti, bet kāpēc fotogrāfijas nevar ieraudzīt uzreiz?" Vēlāk izgudrotājs apgalvoja, ka jautājums radījis pārdomas un jau pēc stundas viņš redzējis ātrās fotogrāfijas rašanās procesu visās detaļās. Tiesa, iedomas realizācijai vajadzēja trīs gadus, bet tie bijuši jauki kā jebkurš sapņa īstenojums.


Pastāvīgais patentu reģistrētājs Dzīves laikā Edvīns Herberts Lends ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 4111 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (0)

"Naktī bija atnākusi mana mirusī māte un ļoti raudāja. Man viņas kļuva tik žēl, ka apķēros viņai ap kaklu, žēloju viņu un raudāju līdzi. Mamma teica: "Iesim, meitiņ!" Un es devos līdzi," tā par savu sapni man reiz stāstīja kāda radiniece pēc tam, kad bija smagi cietusi autokatastrofā.

Viņa izdzīvoja, taču ar traģiskām sekām. Līdz tam Liene sapņiem nepievērsa nekādu uzmanību, bet tagad… Viņa ir pārliecināta, ka sapņi piepildās. Un es arī. Sapnis var būt gan vēstnesis, gan informācijas avots, gan sava veida iekšējais psihoanalītiķis. Sapnis ir un paliek noslēpums pat speciālistiem.

Neizskaidrotais

Sapņus pētījuši gan mediķi, gan psihologi, gan filozofi. Lai arī pastāv daudzi pieņēmumi par sapņu rašanos un to interpretāciju, neviena no disciplīnām nav spējusi sniegt nepārprotamu atbildi, arvien palicis kāds neizskaidrots aspekts.

Nakts, kurā parasti cilvēks atrodas miegā un redz sapņus, jau mitoloģiskā līmenī ir labā un ļaunā robežšķirtnes pasaule. Piemēram, ba ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 4249 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (7)

Sieviešu organismā ir mazāk ūdens — šķidruma daudzums daiļā dzimuma pārstāvēm nepārsniedz 50—60 procentus, tajā pašā laikā vīriešu organismā šķidrums sasniedz 60—70 procentus. 
Litrs degvīna sver precīzi 953 gramus. 100 gramu šā cēlā dzēriena satur 253 kilokalorijas. 
Ķīnā populārā zupa "bezdelīgu ligzdas" patiesībā tiek gatavota no svīru ligzdām. 
Pēc piecu minūšu sarunas ar skaistu sievieti vīrieša siekalās strauji palielinās vīriešu hormona testosterona līmenis. Amerikāņu veiktie pētījumi uzrādīja: jo lielāku iespaidu vīrietis cenšas atstāt uz savu sarunu biedreni, jo vairāk palielinās šā hormona līmenis. 
200 mililitru liela glāze lietusgāzes laikā piepildās ar ūdeni 20—35 minūšu laikā. 
Riharda Zorges vectēvs bija Kārļa Marksa sekretārs. 
Skudra ir aptuveni 348 reizes mazāka par cilvēku. 
Sākotnēji geišu lomās uzstājās vīrieši — japāņu teātra kabuki aktieri un mūziķi. 
Ķīniešu valodā lielās pandas nosaukums tiek tulkots kā "lācis–kaķis". 
Savulaik Krievi ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 3654 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (2)

1. Pārtikas politika.

1.1 Pasākums ir pašnodrošinošs. Tuvākie veikali ir ap 10 km attālumā. Tāpēc ēdīsiet un dzersiet to, ko atnesīsiet.
1.2 Nesiet tik daudz, lai pietiktu pašam – un drusku paliktu pāri.
1.3 Ieteicamie produkti – cepama gaļa, augļi, alus, sulas, kvass, pīrādziņi, gurķi, redīsi, zemenes, ķirši, aprikozes, melones, arbūzi...
1.4 Neieteicamie produkti – jāņu siers (visi pērk, neviens neēd), mednieku desiņas (analoģiski, labāk par to pašu naudu ne puskilo desiņu, bet 300 gramu gaļas nopirkt), kola, čipsi.
1.5 Lietojamie trauki – vienreizējie. Tāpēc, ja būs kāre pēc kafijas vai tējas – nepiemirstiet paņemt līdz savu mīļāko krūzīti. Un arī kafiju vai tēju.
1.6 Stiprais alkohols uz katra paša sirdsapziņas, bet lūdzu – samērojiet spēkus. Lai tiem, kas vēl pie sajēgas, nav jārūpējas par nolūžņiem.
1.7 Ja domājat no rīta, ka gribēsies brokastis – padomājat, ko tajās ēdīsiet. Un paņemat to līdz.

2. Labas Uzvedības Ābece.

2.1 Cieniet sevi un ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nenopietno | Skatīts: 2033 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (3)

1930. gadā vācu inženieris Vilhelms Kenigs pētīja Irākas muzeja Bagdādē, kas ir lielākā senatnes un laicīgās kultūras pieminekļu glabātava, pagrabus. Tur viņš atrada kasti, uz kuras bija uzraksts: "neidentificēti kulta priekšmeti".

Kastē inženieris atrada māla trauku, kura augstums bija aptuveni 15 centimetru. Tajā atradās aizlodēts vara cilindrs ar dzelzs stieni vidū. Ziņas par dīvaino atradumu nonāca presē, par to ieinteresējās zinātnieki no Pensilvānijas universitātes ASV. Speciālisti apstiprināja Keniga nojautu, ka atradums ir nekas cits kā… galvaniskais elements, vienkāršāk sakot — elektriskā baterija! Kad elementā ielēja elektrolītu, tas radīja 0,5—0,6 voltus lielu spriegumu.

Vēlāk noskaidrojās, ka tā ir viena no vairākām "baterijām", kas atrasta Selevkijas izrakumos pie Tigras. Tā ir viena no Parfjanskas caristes galvaspilsētām, un atradumu vecums ir aptuveni 2000 gadu.

Pusmiljona gadu veca automašīnas svece

1961. gada 13. februārī trīs jauni kaliforn ... Lasīt tālak »
Kategorija: Nopietni par nopietno | Skatīts: 2047 | Pievienoja: Protagors | Datums: 2009-04-07 | Komentāri (1)

Kategorijas

Joki [50]
joki, anekdotes, tosti,pantiņi
Ziņas [12]
Jaunumi
Sports [3]
Par sportu
Pabēda [2]
vis kas nepatk un kas noticis slikts
Aktuāli [23]
Svarīgas lietas notikumi
Nopietni par nenopietno [4]
Nopietni par nopietno [57]
apspriežam nopietnas lietas nopietni
Nenopietni par nopietno [15]
Skaistums un veselība [1]
Stils un mode [0]
Video [7]
Jokerizmi [2]
speciāla sadaļa Jokeram :)

Ieejas forma

Niks:
Parole:

Jaunumu kalendārs

«  Marts 2024  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Meklēt

Vietnes draugi

Statistika


Kopā online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Aptauja

ziemu gaidām?
Atbildes kopā: 18

Minčats

500